Geen optredens in 2020 door Corona

Voor 2020 hadden we prachtige optredens gepland. Helaas heeft geen enkel optreden doorgang kunnen vinden. Hopelijk kunnen we ons in 2021 weer laten horen.

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws | Een reactie plaatsen

Weer mooi bedrag van de Raboclubkasactie!

Ook dit jaar deden we weer mee aan de Rabobank Clubkas Actie en mochten we dankzij al onze stemmers een prachtig bedrag ontvangen! Iedereen die op ons gestemd heeft: ontzettend bedankt!

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Popkoor van de maand!

Op 5 november j.l. kregen we bezoek van RTV-Meppel. We waren ‘ Popkoor van de maand’! Opnames van onze repetitie en een interview met Dinet en Leon resulteerden in een 10 minuten durend filmpje wat werd uitgezonden op RTV-Meppel en te zien blijft op youtube;) https://youtu.be/g8hDjSl1eqM

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws | Een reactie plaatsen

2e Prijs in Giethoorn!

Op 25 augustus deed een klein deel van het koor mee aan het minikorenfestival in Giethoorn. Al varende en in de regen hielden we de stemming er in en dat leverde ons een 2e prijs op!

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws | Een reactie plaatsen

Alle stemmers bedankt!

We willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd! Zaterdag  mochten we deze prachtige cheque in ontvangst nemen! #raboclubkascampagne 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Wij doen mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Stem op ons tijdens de Rabobank Clubkas Campagne!

Tijdens Rabobank Clubkas Campagne kunnen leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) waaraan zij hun clubhart willen laten zien. PopkoorAfslagNijeveen doet hier aan mee en hoopt op uw stem! Hoe meer stemmen wij krijgen, des te meer geld we mogen ontvangen. Dit jaar wordt er € 100.000,- verdeeld, dus doe mee!

De stemperiode loopt van donderdag 15 maart tot en met zaterdag 31 maart 2018. Alle uitgebrachte stemmen worden geteld en het beschikbare bedrag wordt naar rato verdeeld. Bekijk ons campagne filmpje op FB (link in menubalk) en toon je clubhart!

Bedankt voor uw stem!

Geplaatst in Nieuws, Nieuws | Een reactie plaatsen

Succesvolle meezing-avond

Bron: RTVMeppel

Popkoor Afslag-Nijeveen krijgt versterking

Maandagavond organiseerde Popkoor Afslag-Nijeveen een ‘mannen-meezing-avond’. Vooral bij de heren, maar ook bij de dames, wil het koor graag versterking. De blij verraste voorzitter Harold Kelderhuis mocht maar liefst acht nieuwe leden welkom heten. Onder leiding van dirigent Leon Moore werden verschillende stemkwaliteiten geoefend en nieuwe nummers ingestudeerd. Na de pauze werden samen gezellig nummers uit het bestaande repertoire gezongen. Gezien reacties van de ‘nieuwen’ is het ledenaantal weer flink aangevuld.

Foto Ebel Zandstra

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Mannen-meezing-avond!

Op maandag 19 februari 2018 organiseren we een mannen-meezing-avond! Iedereen (ook dames hoor;) die het leuk lijkt om te zingen kan deze avond vrijblijvend komen om te ervaren hoe het is om samen een lied in te studeren en hoe leuk het is om samen te zingen!

We zouden heel graag een aantal heren aan ons koor toevoegen dus schroom niet en kom gezellig langs!

We repeteren deze avond om 20.00 uur in restaurant De Nije met, als het even lukt, onze band!

Hopelijk tot dan!

Geplaatst in Nieuws, Nieuws | Een reactie plaatsen

Kerstverhaal 2.0 inspireert Nijeveen

Mooi stukje in de Meppeler Courant over de Kerstviering waaraan wij mochten mee werken. Kijk op Facebook (ook in de menubalk) voor het volledige verslag.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Afslag Nijeveen 15 jaar!

Popkoor Afslag Nijeveen bestaat 15 jaar!

 Hoe is het begonnen en wat speelde zich af tussen 2002 en 2017?

 Popkoor Afslag Nijeveen is in 2002 opgericht op initiatief van gemengde zangvereniging Crescendo uit Nijeveen!  Zij hoopten op deze manier jongere mensen uit het dorp te enthousiasmeren voor het zingen in een koor en het was dan de bedoeling om later door te stromen naar Cresendo..

Wopke Dragstra was onze eerste dirigent. Vanwege een blessure noemde hij zichzelf ook wel de éénarmige bandiet…  Hij heeft met veel energie en doorzettingsvermogen ons koor begeleid.  Het popkoor repeteerde destijds in dorpshuis De Schalle.  Wegens ziekte van de dirigent heeft een koorlid in het voorjaar van 2004 het dirigentschap gedaan!

Peter Smedinga startte in september 2004 als onze dirigent. Hij heeft het koor behoorlijk in de lift gezet en blonk uit in zijn arrangementen.  Vanaf toen ging er op de maandagavond gerepeteerd worden en het koor kon dus helaas niet meer in De Schalle terecht. Er is zelfs tijdelijk in een ruimte van Villa Kaketoe gerepeteerd.

Daarna zijn we overgestapt naar het bijgebouw bij de Ned. Herv. kerk aan de Dorpsstraat in Nijeveen waar we nu nog steeds oefenen.

 Al een flink aantal jaren worden we begeleid door een eigen 4-koppige band waar rond 2010 de huidige bassist en gitarist aan zijn toegevoegd. Daar zijn we trots op!            Sinds 2016 repeteren we iedere eerste maandag van de maand met de band in De Nije. Reden: daar is de bar na 22.00 nog open..;)

 Het popkoor is altijd zeer breed inzetbaar geweest; van festival tot kerstmarkt en van begeleidingskoor van een artiest (Karin Bloemen en Liesbeth List) tot Korenslag in de provincie Drenthe.

In 2012, toen we het 10-jarig jubileum vierden, wonnen we de prijs van ‘beste popkoor van Drenthe’.   Mede hierdoor kregen we de ‘sigaar van het jaar’; de jaarlijkse onderscheiding voor de ‘sterkste schakel’ van de Nijeveense dorpsgemeenschap!

 In 2017 hebben we, na 13 jaar, afscheid genomen van dirigent Peter Smedinga. Interim-dirigente Angelique Vlieger heeft ons tot deze zomer begeleid.

 Onlangs is in september 2017 Leon Moorman als dirigent van het popkoor begonnen.

 We hopen er weer een aantal mooie muzikale jaren aan toe te voegen!

 

Geplaatst in Nieuws, Nieuws | Een reactie plaatsen