Dirigent

Leon Moorman, dirigent Popkoor Afslag Nijeveen

Ik werd geboren op 2 februari 1990 te Emmen en groeide op in Barger-Compascuum, in het zuidoosten van Drenthe.
Om uiteindelijk in september 2017 na een lange weg een afslag te nemen in het zuidwesten van Drenthe, i.v.m. een enthousiast Popkoor in Nijeveen.

Maar voordat het allemaal zo ver kwam…

Toen ik 18 was begon ik pas met muzieklessen, ik nam zangles, pianoles en lessen in muziektheorie.
Ik wilde heel graag eens wat optredens doen, zong daardoor af en toe op plaatselijke feesten en kreeg langzamerhand wat meer zelfvertrouwen in mijn kunnen.

Pas toen ik in 2010 uit een soort nieuwsgierigheid mee deed aan het programma X-Factor op RTL4, waarvoor ik door iemand anders was opgegeven, begon ik serieus na te denken over een toekomst in de muziek.
In die tv-show bereikte ik de 2e liveshow en heb ik veel bijzondere ervaringen opgedaan die mij er toe deden besluiten naar het conservatorium te gaan.

Na een auditie en een vooropleiding werd ik toegelaten tot het ArtEZ Conservatorium in Zwolle voor de opleiding Jazz/Pop Zang in 2011.

In 2016 studeerde ik daar af en begon het leven als fulltime muzikant.  Althans, dat was destijds het doel en gelukkig is dat inmiddels gelukt.

Zo ben ik inmiddels op veel verschillende gebieden in de muziek actief.
Ik ben 3 jaar de frontman van folk band Scrum geweest. Daarna begon vanuit een impuls D-Pop: toegangelijke muziek in het Drents. Won daarbij het Drents Liedjesfestival en de publieksprijs bij het daarop volgend Europe Songfestival voor minderheidstalen.

In 2020 speelde ik een show van 18 eigen geschreven songs in een vol theater in Assen. En in Mei 2021 kwam officieel mijn nieuwe cd KNOOIN uit.

In 2023 ben ik door de vakjury en de publieksjury gekozen om Overijssel te vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op het Regio Songfestival met mijn lied “Dat ik leef”! Daarbij ben ik 2e geworden.

Daarnaast geef ik een flink aantal uren zangles en workshops in verschillende plaatsen in met name Overijssel.
In februari 2015 begon ik met mijn eerste koor in Zwolle en heb inmiddels sta ik voor 4 koren. Popkoor Afslag Nijeveen is hiervan het grootst.

Naast het schrijven van nieuwe songs hou ik ook van het opnieuw arrangeren van bestaande songs en die ruimte krijg ik uiteraard bij mijn koren.
Met veel enthousiasme en plezier rijd ik iedere maandagavond naar Nijeveen om samen met het koor toe te werken naar de leuke optredens die Afslag Nijeveen zo door het jaar heen doet.
Samen met het koor hoop ik u eens te zien bij een van onze optredens!