Afslag Nijeveen 15 jaar!

Popkoor Afslag Nijeveen bestaat 15 jaar!

 Hoe is het begonnen en wat speelde zich af tussen 2002 en 2017?

 Popkoor Afslag Nijeveen is in 2002 opgericht op initiatief van gemengde zangvereniging Crescendo uit Nijeveen!  Zij hoopten op deze manier jongere mensen uit het dorp te enthousiasmeren voor het zingen in een koor en het was dan de bedoeling om later door te stromen naar Cresendo..

Wopke Dragstra was onze eerste dirigent. Vanwege een blessure noemde hij zichzelf ook wel de éénarmige bandiet…  Hij heeft met veel energie en doorzettingsvermogen ons koor begeleid.  Het popkoor repeteerde destijds in dorpshuis De Schalle.  Wegens ziekte van de dirigent heeft een koorlid in het voorjaar van 2004 het dirigentschap gedaan!

Peter Smedinga startte in september 2004 als onze dirigent. Hij heeft het koor behoorlijk in de lift gezet en blonk uit in zijn arrangementen.  Vanaf toen ging er op de maandagavond gerepeteerd worden en het koor kon dus helaas niet meer in De Schalle terecht. Er is zelfs tijdelijk in een ruimte van Villa Kaketoe gerepeteerd.

Daarna zijn we overgestapt naar het bijgebouw bij de Ned. Herv. kerk aan de Dorpsstraat in Nijeveen waar we nu nog steeds oefenen.

 Al een flink aantal jaren worden we begeleid door een eigen 4-koppige band waar rond 2010 de huidige bassist en gitarist aan zijn toegevoegd. Daar zijn we trots op!            Sinds 2016 repeteren we iedere eerste maandag van de maand met de band in De Nije. Reden: daar is de bar na 22.00 nog open..;)

 Het popkoor is altijd zeer breed inzetbaar geweest; van festival tot kerstmarkt en van begeleidingskoor van een artiest (Karin Bloemen en Liesbeth List) tot Korenslag in de provincie Drenthe.

In 2012, toen we het 10-jarig jubileum vierden, wonnen we de prijs van ‘beste popkoor van Drenthe’.   Mede hierdoor kregen we de ‘sigaar van het jaar’; de jaarlijkse onderscheiding voor de ‘sterkste schakel’ van de Nijeveense dorpsgemeenschap!

 In 2017 hebben we, na 13 jaar, afscheid genomen van dirigent Peter Smedinga. Interim-dirigente Angelique Vlieger heeft ons tot deze zomer begeleid.

 Onlangs is in september 2017 Leon Moorman als dirigent van het popkoor begonnen.

 We hopen er weer een aantal mooie muzikale jaren aan toe te voegen!

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie